Hongersnood

Het einde van 2020 vierden we nostalgisch met PimPamPet, The Original Edition. Om en om stelden we de vragen en draaiden aan de schijf voor een letter. Toen elke vraag wel een keer voorbij was gekomen, verzonnen we zelf de vragen – noem een kaas met de letter S (smeerkaas), een band met de letter T (Twarres), een lichaamsdeel met de letter P. In een poging het spel wat meer diepgang te geven, opperde het bezoek ‘een wereldprobleem’, de wijzer stopte bij de letter H. ‘Hongersnood!!’, juichte ik, en smeerde nog een toastje.

Om kwart voor twaalf besloten we dat we in elk geval een aftelmomentje wilden. We konden kiezen voor een klok na Youp, Max Proms, de Masked Singer, of Queen op SBS6. Youp had met zijn conference twintig jaar geleden de Oud en Nieuw van een van ons al eens verknald, en Max Proms was nog net iets te confronterend. We kozen morrend voor Queen. Vijf minuten voor de wisseling – het waren de spanningen – alsnog het besluit te schakelen naar de NPO. Daar kregen we een zandloper: netwerk overbelast. Iedereen zenuwachtig. Weer terug naar Freddie Mercury. En nog een haastige discussie over hoe de champagne moest worden geopend – met knal of met een zachte plop.

Bij SBS bleek bezuinigd op de klok en ook op de cijfers. Ons jaar werd afgesloten met een door Plus supermarkten gesponsord aftelsysteem van een schamele tien seconden. De champagne kwam te vroeg en met een plop. Na het aftellen barstte een werkelijk oorverdovend illegaal vuurwerk los in Arnhem, dat nog zeker een drie kwartier aanhield zonder dat we enige politiesirene hoorden. Wij bleven binnen, want ons was het in 2020 zelfs niet gelukt om aan sterretjes te komen. De volgende dag las ik dat de jaarwisseling rustig was verlopen en bijna heel Nederland zich goed aan de aangescherpte regels had gehouden. Ik denk dat wij bijna heel Nederland waren. In 2021 gaan we voor Risk.

1 januari 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s